Friday, November 19, 2010

Dalam Kenangan :'(

Assalamualaikum :)


hello peepss ! okayy, straight to the point, korang nengok tajuk pun dah taw what is my feeling rite now en ? hukhuk nak taw ke sebabnyaa ? can I leave it as a secret ? HAHA *bengong. okay2. first of all, myra really2 or sgt2 sedih because one of my BESTFRIENDS in Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan nak berpindah. dia dapat Diploma dekat UiTM Lendu, Melaka. okayy. sincerely, bukan myra tak sukaa dia dapat course yang dia nak. but sedihhh la weyhh. uwaaaa :'( dekat entry lepas, myra ada mention about her.                                     

..SITI FATIHA ABDUL RAZAK..


banyak reasons yang buat myra sedih bila dia decide and memang dah nekad nak pindahh.

* dia kawan pertama myra masa myra pindah sains hayat.
* dia bestfriend myra sepanjang 1sem dekat KMNS ni.
* before baik dgn soleha, myra rapat dgn dia.
* then, tak lama, myra, soleha, ngn teha jd bestfriends.
* pape kitorg selalu bertiga. skrg ? tinggal dua :'(
* for chemistry amali, kitorg berdua. nnt teha pindah, myra tinggal sorg :(((
* bio amali, kami 1 group jugak. now, dah hilang sorg....
* teha baik. sungguhh ! teha jenis tak pandai nak gaduh2 or bantah2 pe org ckp sgt.
* even kitorg panggil dia 'nenek'. HAHA sbb dia bnyk ckp. haha sori tehaa. hee
   tapi nnt dah takde laa org yang nk membebel mcm nenek en. hukhuk
* last but not least, thanks for being my friend. teha BEST ! :)
* FRIENDship FORever okayy sayang ?? love you !

my wish for SITI FATIHA ABDUL RAZAK, si nenek yang cantik ;) 

* belajar rajin-rajin dear !
* good luck dalam apa jua yang teha buat.
* be confident in everything u do okayy ?
* jangan cepat putus asa yup!
* jaga solat, adab, akhlak semua taww.
* jangan nakal-nakal kt tempat baru ;)
* law de pape mslh, text myra bila2 yuppp!
* jangan lupa myra comot ni aw! haha *soleha yg pgil cm gni. cehh. haha
* thanks for everything okay dear :D
* semoga berjaya dunia akhirat. insya Allah.
* doa myra sentiasa mengiringi kawan-kawan yang myra sayang. Iloveyou ;)

okayyy. dah meleleh air mata sambil taip ni. huwaaaaa :'( touching kot. haha memg myra gedik kot. haha its different guys bila kita berpisah dgn kawan time habis school or else time yang senang kata semuaa berpisah serentakk. kita tak rasa sangat kehilangan member tuu even rinduu. but bila berpisah time mcm ni, pindah semua. lepas ni, org yang selalu duduk sebelah kita kt kelas takde, orang 1 group ngn kita takde, org yang selalu lepak ngn kita takde. aduhaiii. sighh. rasa kehilangan kot. i'll miss you teha ! totally miss you ! do take care! i love youuu. semoga ikatan ukhuwah kita sentiasa berkekalan hingga ke akhirnyaa. Assalamualaikum.

ni gambar2 kenangan kami bersama.
sangat banyak. korang ngk je la eh. heee

 masa bedah tikus ;)

 trio of usss ! :)
 kenangan malam berbuka puasa :)
 biologi lab ;)
 my bestfriends !
the GIRLS :) kurang sorang dahh :(

kenangan terindah ;)
group amali bio. minus 1. sedihh.
kenangan buat experiment bio :)
wink wink :D
sedondon :)

tiga sahabat sentiasa di hati :)
memory lunch together ;)
sahabat :)
bersama :)
masa koko :)
 alamak, lupa mahu rotate. haha
malam jamuan raya ;)

terBAIK !

teringat kenangan time bedah tikus. teha nk pitam! haha comel je mukaa. haha 
 nur amirah with siti fatiha :D
 nengok gamba ni nk ngiss kottt. hukhuk
 memorable day!


 candid ! ngeee~
ussss :)

teman di sisi :D

with love <3

thats all. thanks for reading!
love you, siti fatiha abdul razak ! :)

Wednesday, November 3, 2010

Sesaje nak membebel :)

Assalamualaikum :)

myra nk cerita pasl da start kuliah okayy :) thanks for reading !
Isnin-17 May 2010.

bermulalah sebuah kehidupan seorang pelajar yg bergelar pelajar pra-universiti. Myra masuk kuliah F2. antara kuliah yg pling besar dekat sini. oh, pelajar sgt ramai ! around 200-300 orang dlm 1 dewan kuliah. kuliah myra ada dua tempat aje based on my time table. DK 1 or DK 2. again myra nk mention, DK is nama manja for Dewan Kuliah okay guys. ngee~ ms tu myra ada belajar fizik, chemist, mt semua laa. so far, i nk gtw. dok DK memg sgt sgt sgt mengantukkk ! haihh. da la kita just take inputtt aje. no output lgsg. + 1 more, dekat DK is pembelajaran 1 hala okay. so, HAHA sekejap aje, law pusing kiri kanan, mula la nmpk da ade yg melentokkk :D peacee !

at first, myra memg tak boleh bwk. sungguh rasa nk ngis, menjerit. arghhhhh ! tension sume ada. tataw npe rase sush. urmm then, ade tutor. myra nk gtw, pensyarah2 kt sini, garang2 kot. i dont know why. dyorg lebih pressure gaknya than pelajar. HAHA but alhamdulillah, myra dpt cikgu baik2. myra dpt ramai ckgu laki. so, not bad. ckgu laki tak bnyk kerenah drpd ckgu pmpuan! HAHA it doesnt mean ckgu pmpuan tak bgus, but more pressure bile dgn ckgu pempuan :D

oh, jap. korang tak pelik ke npe da dekat mtrx but still panggil cikgu ?? :)

okayy, myra pon pelik. HAHA ms awal2 msuk tu, semua dak tertny2. kita nk kne pgil puan ke tuan ke or pape laa. tp rupanya semua lecturer kt sini bahasakan themselves CIKGU. haaa, da mcm msuk skolah blik. HAHA but okay laa. sbb bila mcm gitu, mereka agak mesra pelajar. ngee~

lupa nk story, ms hari orientasi, mereka ada bg siapa2 yg mahu tukar jurusan. hayat-fizik, fizik-hayat, or hayat,fizik-akaun. then, i decide to change my course. sbb myra memg sush cket fizik. bukan ape. sgt sush nk phm dy punye konsep tawuk ! grrr and resultnya keluar setelah dua hari start kuliah. its mean hari rabu. ms tu kuliah fizik. around 10am. siapa yg tukar jurusan, semua keluar utk ngk dpt ke takk. kecoh gilee ! sgt ramai kt situ ea. alhamdulillah. myra dpt tukar Sains Hayat-H5P5, ain also tukar from fizik to akaun sbb dia ckp dia tak minat sains. dan sejak itulah, kami berdua terpisahh :'( sgt sedihhh. urmm lepas je dpt taw dpt tukar, terus beratur amek jadual waktu dan msuk kuliah baru. myra dpt kuliah kecik. H3, H4, H5, H6 semua kuliah kecik law tak silap myra. memuatkan org dlm 100lebih aje :) hee ms nk msuk tu, dah la sorg2. takut, cuak, maluu. haaaa. sume ade. bercampur baur taw taw perasaan ny. hurmm but, myra cekalkan hati dgn tade member, msuk aje. ms tu kuliah mt. dok belakang sekali. HAHA ade la gak berkenalan dgn org sebelah. but dyorg tade yg same kelas ngn myra pon :(

masih tataw siapa my classmates. then, ms tutor. okay. bermula episod myra jumpa semua classmates. ms msuk, i'm alone ! & know what ! they are soo soo quiteee ! grr tade sorg pon yg tegur myra taw :(( sedih gilee. semua pendiam sgt. or boleh i katakan agak sombong ! sori guys. ny my impression ms awal2 msuk. ngee~ myra dapat kwn pon yg dak2 baru masuk gak. yg baru tukar course. ms tu jumpe ade 2 org. Fatiha and Izzati. so since that, kitorg jd rapat laa. heee kebetulan, teha and zati ny 1 blok and 1 aras. lain wing aje. everytime myra rehat tumpang bilik dyowg la. ngee~ but myra lebih rapat ngn teha. hee i tak bpe suke attitude zati uh. but still okay dgn dy. hee

dan hari-hari myra sebagai seorang student matriks pon bermulaaa :)

its was not easy but like what i'm said, kita kena kuat bila da masuk matriks ni. anyway, now, dah habis semester 1 pun. pejam celik, pejam celik aje kann ? Haha  tak terkejar masa kita sekarang ni. okay laa. byee peepss !



see. sejak masuk matriks, jerawat memg suka singgah kt muka aku. hukhuk :(

KMNS part 3 :]

Assalamualaikum :)

heyy bloggers ;) urmm if ada sesiapa still remember la kan. myra ada story pasal KMNS ( Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan ). dah ada 2 part. masa baru masuk and masa orientasi :) now, dah nk masuk part Kuliah plak la ea. heee first day kuliah, myra masih lagi as student F2P7 :D kelas yg seronok. ! myra masuk kuliah, and sempat la belajar fizik ciput2. heee but ntah laa. tak minat en. tak nak masukkan pale otak pon. hee and the second day, masih jadi student F2P7. The third day, results for pertukaran course keluar! errr gerunnn. takut sgt tak dpt. haih. myra pergi dgn ain as kitorg kan classmate a.k.a roomate ! heee around 10.00am, kitorg pergi ngk board, sumpaa ramai gilaa oh ! dan dan yeahh itu diaaa.

NUR AMIRAH BINTI HASANE
MS 101250****
F2P7 to H5P5 :)

Alhamdulillah. dapat jugak bertukar pada sains hayat :) as my ambition is to be a pharmacist. insya Allah ;) myra tak jumpa any friends masa tu untuk masuk kuliah. segan sgt. know what ? myra masuk sorg2 dalam kuliah baruuu. gilaa segan but daripada tak masuk. kan rugi kan ?? masa masuk dah hari ketiga. oh, bab 1 biology dah habiss ??!! gilaa la nk catch up. sgt2 laju. hukhuk dalam kuliah pun tak jumpaa any kwn yg sama kelass. sedihhh. oh, ye. jumpa sorg. dia pun budak yang baru tukar. Cik Siti Fatiha bt. Abd. Razak :) hee and she become my bestfriend until now. memg selalu dgn diaa je laa.

first day masuk kelas, sgt sunyi ! omaigod ! kelas fizik dulu tak mcm gini. budak2 sgt havoc tahu ! myra masuk2 aje, semua senyap. err okayy. awal2 tu rasa sunyi sgt. maklumlah, dah la kelas baru. nobody yg tolong guide. member pun dgn budak yg baru masuk. dyorg pun tak taw pape. smpai myra balik bilik, ckp dekat ain, nak ngisss ! :'( hukhuk tapi alhamdulillah. dalam 3, 4 hari lepas tu, myra dah okayy. apa2 pon, kita yang kne bnyk ckp jugak kan. huhu

study semua awal2 was so soo KO! Haha tak tahu la kenapa. maybe masih baru. tak boleh adapt lg cara study sana. but lama-lama alhamdulillah. okay dah. i ada 2 besfriends dekat sana. Siti Fatiha Bt. Abd. Razak and Siti Solihah bt. Khaidir :) I love themm. bnyk benda yang kitorg buat sama2. but pity me. bestfriend i semua blok A. myra je tersadai dekat blok C. law myra duduk blok A, confirm myra tak duduk bilik gaknya, asek jalan g bilik member. haha

da bape bulan kitorg sama2. then, i realised, kelas kami memg BEST ! superb ! sgt unitedd. suka sgt ohh. lagi satu, kitorg gilaa bergambar dan kami kuat makan ! Haha gelak ketawa sama-sama. seronok! oh, i miss them. surely, i'll miss them a lot when i finished my semester 2 :( urmm okayy. finish about KMNS ;) bnyk lagi tapi cerita nanti laa. hee bye peeps!

 my classmates ! last day of semester 1 :)
i'm wearing baju kurung warna coklat! find me:D
                                                         sangat best dengan mereka !
    my bestfriends :) the pink one, Siti Solihah and the green one, Siti Fatiha :D
with Siti Solihah ;) 
                                                                    sahabat ;)

with Siti Fatiha. dalam kuliah :D

okay laa. sampai di sini sahaja coretan buat kali ini. hee thanks for reading ! Assalamualaikum peeps :)
 

Monday, November 1, 2010

Dinner ? oh, fun!

Assalamualaikum :)
malam semalam, kami 1 family pergi dinner. dekat mana? for those yang duduk Kota Tinggi, Johor mesti korang taw Hasan Ong kan ? restoran seafood tu. hee tp myra g yg dekat cawangan dia. kt Kota Jaya :) semua ada semalam, cuma my adik yg second je takde. dia stay uma member dia kt JB. ni picture2 before pergi makan :D

with my mama :)

 myself :)
Puan Hajah Ramlah bt Sa'at =) mama tercinta <3 
                                            cehh. sempat plak mereka beristirahat =)

lama kot tunggu makanan smpai semalam. haha sebb ada org buat jamuan. so kami terpaksa la tunggu. nasib baik ada bolaa. best sikit nengok tahuu. Haha i sokong negeri sembilan. but pity them, kalahh. tapi takpe. next year ada lagii :) chayok2 ! heee


oh, ya. menu yang kami pilih semalam. tra tang tang :D hee tak bnyk, sebab yg perut buaya tu tak de. opss. sori dik. terngumpat. Haha dia yang kuat makan. hee but terlupa nk amek masa before makan. dah habis baru amek gambar. lahap sangat. haha err tak pe kan ? Haha


                         daging rusa masak... err lupe ! haha tapi sumpahh sedap gilaaa :))))

                                       ikan siakap masak steam thai :D fuhh ! nyummy :)
                                                  nasi goreng for 4 orang makan :)

                                                    ais krim goreng :) my favourite ! hee

                                                    khusyuk adik i makan :D Haha

                                                                ayah sayang <3

food yang tiada dalam gmbr. shark fin. sayur kangkung goreng belacan. dgn apa lg ek ? lupaa dahh. Haha okay. thats all for yesterday. ngeee~ bye peeps!
 
..