Thursday, July 7, 2011

Pulau Perhentian 2 :]

Assalamualaikum :)

okayy. bersambung pada hari kedua di pulau perhentian pulak ea. 09 Jun 2011 :) pagi2 bangun solat subuh, then, kitorang pergi morning walk. alaa. jalan2 sekitar situ je. kitorang sempat pergi resort sebelah, resort belakang. haha tapi resort kitorang paling best. thumbs up lah! heee tak rugi pilih sini :D lepas jalan2, pergi breakfast. then, ayah dengan razi pergi mancing. isk2. nak jugak tu pergi. sewa bot je da RM200++. padahal pergi sekejap je. mahal bebeno. mira and adik2 and mama, terusss pergi sambung mandi manda! haha kali ni kitorang dah amek set snorkeller and life jacket sorang satu. yeahh. nak pergi snorkelling! suka suka. heee adik zizi dah pandai dah snorkelling. tapi adik nana takut2 aje. so, mama la kena teman dia. boring la. hakim takde, razi takde. takde geng. dengan zizi je laa. tapi nak g dalam sikit dia dah tak berani dah -.- adoii. takkan nak pi sensorang. boringg laaa. takpe laaa. main dekat2 je laa. huhu pagi2 zizi dah wat lawak. dia cakap dekat kitorang, 'alaaa, takpe. air pagi ni pendek je'. okayfine! adik2 aku ni nak kena pergi hantar kelas bahasa Malaysia. huhu dia nak maksudkan air tu cetek je :P

mira ingat nak pergi snorkelling kat tempat dalam sikit. tapi, baru je nak g jauh sikit, makk aihhh. geli geleman mak nakkkk. nampak timun laut a.k.a gamat banyak gilaaa. bulat2 gituu. uwaaaa T.T menjerit2 dalam air panggil mama. haha euwww. geli gilee. biasenya kitorang g snorkelling, naik trip bot pergi resort lain. tapi disebabkan taman marine tu dekat resort kitorang, tu yang kitorang mls nk g dengan bot. law tengah laut, nmpk benda tu pun tak rasa apa taw. tapi ni bayangkan, dari tepi pantai, nak ke tengah. benda alah tu punya la dekat haii, sampai nak pegang pun boleh. euwwwww. aku rela tengok orang kena bedah daripada tgk timun laut ni. haha serious oh -.-

morning view :) 

 si zizi ni sempat la pulak nk berbuai-buai pagi2. >.<

love :) 

resort sebelah yang mempunyai batu-batu yang sgt awesome :)

mama and me :)  

view of our resort :)

 sundae ice cream. ice cream ni harga dai RM7++tapi rasa biase je kot -.-

 love <3

dari kiri : hero tamil, hero hindustan, hero ape lagi ek tok dak baju hijau ni :P haha

my lovely mama :)

 themmm :)

serious tupai ni pandai posing :)

around 10.00 am kitorang dah naik atas. bersihkan badan semua, online jap. pastu, mata ngantuk gilee. haha tidur tak hengat, bangun2 dekat pukul 1.00pm. mama kejut ajak g lunch. yuuhuu. i loikeee :) petang around 4.45pm, kitorang dah turun mandi manda lagi. sampai dekat pukul 7.00pm kot >.< hee tapi pukul 6.15pm, ayah dengan mama dah join kitorang. serious seronokk gilee. orang dah tak ramai. hee masa mandi manda tu, ajak adik zizi pergi tempat karang. adik zizi pandai snorkelling ouh. haha nasib baik. g la bwk dia pi taman marine tu. baru je nak masuk area taman marine tu dia dah menjerit2. 'akak, taknak kak. taknak. banyak ikan. adik takut -.- '. pehhh, ini anak kan. nampak je bajet toughh. haha pas tu, puas la dok pujuk dia nak bawak pi taman marine tu. takkan nak pi merayau kat laut tu sensorang. gileeee bosan -.- last2 nak jugak dia g lagi sekali. tapi kali ni siap berpimpin tangan sambil snorkelling. korang dapat bayangkan tak ? memang sah aku akk mithali ! :P haha dalam air pun siap support lagi. ' relax la. ikan tu jauh dari kita.' wahh, lepas tu dia dah okayy. siap menyanyi derr sambil snorkelling. tak tahan. haha budak2 ni memang macam2 ragam laa. haha

malam tu, just having dinner with family and bergambar aje laa :) pagi tu, pukul 8.00am, kitorang dah check out. sebab ada agenda lain. hihi pasar payang mariiii ! :D sutera. sutera. pehh, mama and i was so EXCITED ! haha duit ayah, kitorang tukang pilih je :) heee konon cari baju raya pertama sekali laa ni. huhu tapi takde yang berkenan. so, pilih tok baju raya yang kedua. i got two you know ! haha more than RM500++ sudaa. memang syokk habis la ri tu en. haha mama dapat 1. teeheee npe mira dpt 2 ? adelahhh >.<. hee ingat nak upload gambar kain sutera tu. tapi tak payah la kot. tak suprisee wuu. huhu then, kitorang sempat singgah lunch kat satu tempat ni. makan macam lunch biase je. cume ade 2 mr crab. harga tip top. cecah RM70++. makk aihh. baik pi restoran seafood kan gini. takpe2. sedekah :) lastly, around 3.00pm, teruskan perjalanan balik Kota Tinggi. alhamdulillah. jam 11.00pm dah selamat sampai rumah :D i'm having so much fun babe! haha

dinner :)

Nur Amirah :)

here we go, the SISTERs :D

seriously suka gila lighting dia :D

FAMILY <3

dua-dua budak baju hijau ni gedik :P

the SIBLINGs :D

budak GEDIK :P

mummy and adik :)

familyyyy :D

the GIRLs :)

our rooms :)

best daddy ever :)

breakfast menu :)

serious sedap :D

nasi lemak :)

orange juice dia nyummy gilaa :D

last day in perhentian island :) 

 memoir in this beautiful island :)

 

 mommy and i :)

captured by adik zizi :D 

goodbyee perhentian island :) 

comel laahh bot polis ni. hee 

 dahh sampai jeti. byeee :')

ni la makanan yang cecah RM 70++. huhu layann~

p/s : ayah dah cakap, this year simpan duit banyak2. next year pergi Pulau Langkawi !! haha nak singgah padang besar sekali :) wuwuwuwu ini syiokkkkk! tak sbr nak tunggu tahun depan. haha till here. bye. maaf update lambat gila. busy dengan kerja -.-

 Assalamualaikum.

1 comment:

  1. askum mira , nak tanye . mira pergi sane ambik package ke atau tak ? mmg best kan perhentian :)

    ReplyDelete

..