Wednesday, December 7, 2011

Adik! Happy birthdayy =)

Assalamualaikum :) 

Simple entry for my dear adik.

Selamat Hari Lahir sweetyy!!!

.7 Disember 2011.

now, you are already 8 years old! =)
big enough already I think. pleasee avoid your ngada2 but keep your manja. haha
memandangkan adik mira yang perempuan dia sorang ni je laa.
anak last pulak tu. ada la gedik sikit. haha 
tak boleh orang lebih dari dia. amboihhh.
kalau kakak dia ni ada something, dia pun nak something. cehh.
nasib baik den dapat suami, dia tak mintak mama nak suami jugak =p
haha she's too young to know all about this actually. haha

thanks to Allah, adik nombor 2 tu lelaki, not a girl. haha
guys is much more simple than girl actually. 
seriously. they are not complicated like a girl :)
thanks to Allah again. I have 3 brothers tapi nakal masing2 nauzubillah. haha
but all of them are easily to handle, insya Allah.
mira kakak yang garang. tak tipu. heeee =p 

okayy lah. this is my cute little sister.
she is totally different from me. 
tak pernah orang cakap muka kami sama. adess.
anyway, you will always be my little sister =)

boleh nmpk tak betapa kurusnyee cik akk sorg ni ?? :P haha 


my wish for you sweety :
~be a good girl :)
~be a good daughter to mama and ayah. anak solehah insya Allah.
~you're the one who gonna to take care of mama and ayah later.
(because i'm married already, dah kena ikut suami and you're the last daughter of mama & ayah)
~rajin-rajin belajar. (but she is hardwoking actually, i'm not lying. haha)
eg : i just came back from school when i was in f5, then, i saw her in front of the tv, and i ask her, what are you doing?
adik buat kerja sekolah la.* everyday, she did the same thing.kalah my rajin ohhh.haha
~tolong laa banyak makan! she is toooooo slimmmmmm. haha (okay, i'm not jealous! heeee)
cuma adik2 mira ni semuanya kurus2, i dont know why only me yg gemok? -.-
haha padahal diorang kalau makan, sekali 3 pinggan pun boleh. *speechless.haha
~rajin2 solat dik, eventhough you're still young, but remember,
kalau anak tu dah umur 7 tahun, ibu bapa dah wajib ajar anak solat, tapi kalau dah umur 10tahun masih tak solat, parents dah kena rotan anak dia taw!
~ rajin2 mengaji. cepat2 khatam Quran okayy? =)
~last but not least, semoga menjadi insan yang berguna pada agama, mama ayah, bangsa, and also negara.
~take care and iloveyousomuch! :* 

p/s : family is everything. ryte ? :D even apa pun yang berlaku, when no one else can accept you, but your family do. air dicincang tak akan putus. do love your family before you love anybody else! :) sori lambat update, dah type tapi baru sempat publish =)
Entry ditaip oleh : Puan Nur Amirah Binti Hasane :)


 Assalamualaikum.
 

2 comments:

  1. Happy belated birthday. Kebetulan birthday dia sama dengan my father lah (:

    ReplyDelete
  2. hbb :) btw,, tlg follow mt blog .. http://winniethemiera.blogspot.com/

    ReplyDelete

..