Wednesday, December 14, 2011

Bila hati mula tak keruan..

Assalamualaikum :)

agak-agak post kali ni tentang apa? haha

i just wanna tell, i'm COMING HOMEE next week! ya Allah. excited ni. padahal balik kena study. takpe. semangat ada dekat rumah. heee lately, kepala berpusing-pusing 360 degree akibat too many works must be done within the time. makin nak habis sem, makin bertambah-tambah kerja and makin busyy -.-" sometimes, rasa tak larat, but alhamdulillah. i have my lovely hubby yang sentiasa support bila mana mira lemah. dia pembakar semangat mira >.< heee dari awal bulan hari tu, 9 Dec mira jadi AJK Kesenian Inter Kolej, 10 Dec, Fieldtrip to Santubong, 15Dec ni, mini bazaar. semua ni memerlukan komitmen. and tambah lagi nanti, poster for Biodiversity. Titas presentation tak mula lagi. sabtu ni ada kelas ganti for Analytical Chemistry. and kemungkinan besar, ada kelas ganti for General Genetics jugak. alahai. hujung minggu pun kena disturb. tak taw laa nak cakap apa. too many things nak kena fikir. know what, tak study apa lagi ni. busy je -.-

tak sabar nak end up everything, and 24 Disember ni balik rumah and nak lupakan pasal yang dah lepas. nak study dengan hati yang tenang :) actually, hati ni dah ada dekat rumah. rinduu yang tak tertanggung dah dekat encik suami. haha bila hati tak keruan, mulalah, mandi tak basah, tidur tak lena, makan tak kenyang. hoho statement paling poyo :P kenapa mira balik study week? sebab nak study dengan cik abang saya tu. heee even subjek sume lain, tapi at least study berdua. semangat! heee kalau mira malas, boleh laa dia tolong bebel suh study. kalau dia jauh, takut tak jalan nasihat dia -.- haha i need him badly. i need someone to hug and lend his shoulder when i'm crying when i'm totally down. its just him. kadang2 fikir, kuat jugak kami ni, jauh suami isteri. 2,3 bulan baru jumpa. tapi nak menanggung rindu tu, Allah aje yang taw.

tapi i know, Allah takkan buat sesuatu tu sia-sia. pasti ada hikmah Allah aturkan perjalanan hidup macam gini buat kami. eventhough, takde laa kuat mana kan nak hadapi. its life. from this, we learn. sesungguhnya, aku merindui seseorang yang halal bagiku. dan rindu itu suatu pahala bagiku :) mungkin Allah nak bagi pahala banyak2 kat kitorang bila saling merindui. heee rindu dekat pasangan tu pahala taw. alangkan pandang suami dengan penuh kasih sayang pun pahala. teeeheee >.<

one more week to go, and i'm coming home! sabar mira. senang hati nak study nanti cik abang depan mata. haha orang lain balik rumah, tak boleh study. tapi mira makin nak study. heee ye laa. dulu mira pun taknak balik masa study week. memang confirm tak study. dulu sorang. sekarang berdua =D



p/s :  baru dapat taw, my first paper on 6th Jan. alaa, da book tiket balik on 1st Jan. 5 hari lagi free dekat u nanti. my last paper is on 16th Jan. sama dengan muhsin! heee tapi mira tak beli tiket lagi. sebab tengah tunggu something >.< tiket balik cuti 24disember ni RM310, lagi mahal dari nak balik cuti semester bulan 1 nnt. haha
Entry ditaip oleh: Puan Nur Amirah Binti Hasane :)

 Assalamualaikum.
 

10 comments:

  1. salam... wah, xcited dia nk balik.. hehehe apa pun gud luck tuk final... akk pny paper start 4hb..awl 2 hr.. n hbs lmbt.. 20hb.. mira hbs awl la ea.. hbs tym my dob plk tu.. heheh jelez...

    ReplyDelete
  2. good luck.. btw , follow me http://winniethemiera.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. @Nadia Abu Bakar salam. heee mesti la kak. heee thanks ea. akk jugak, good luck! oh ea ke ? happy becoming birthday la mcm ni. heee

    ReplyDelete
  4. all the best mira. :) doakan saya.

    ReplyDelete
  5. tq.. dh bertmbh umur..sedih hr lhir awl thn.. hihihi awl2 dh tua..kih3

    ReplyDelete
  6. @Nadia Abu Bakar haha takpe. lagi tua, lagi bnyk pengalaman :)

    ReplyDelete

..