Sunday, December 11, 2011

Indahnya anugerah Allah! :)

Assalamualaikum :)

Hebatnya kuasa Allah! hanya itu kata yang mampu kuucap. melihatkan keindahan alam yang tersergam nan indah, pemandangan dari udara dalam kapal terbang. ia membuatkan aku leka seketika memandang anugerah ciptaan Ilahi. tangkas aku mengambil gambar-gambar pemandangan tersebut. moment-moment yang mungkin berulang, tapi mungkin tak kan sama.

Acap kali aku terfikir, betapa agungnya Kuasa Allah. nikmat yang diberi tidak terhitung nilainya..hari-hari kita menggunakan nikmat yang Allah beri. tapi pernahkah kita bersyukur? pernahkah kita hirup udara segar dan menyebut Alhamdulillah. terima kasih ya Allah? mungkin ada, mungkin tidak. atau mungkin hanya sekali-sekala. itulah manusia yang selalu leka dengan nikmat yang diberi. sungguh Allah itu Maha Penyayang. walaupun hambaNya tidak mensyukuri, tapi DIA tetap memberi. Ya Allah. agungnya kuasaMu. rintik-rintik jernih mulai jatuh dari tubir mataku, tanda kesyukuran yang amat sangat diberi peluang merasai segala nikmat kurniaanNYA. setiap pemandangan yang terhidang dihadapan mataku, meninggalkan 1001 kesan dalam hati. pohon-pohon yang nan menghijau, sungai berliku-liku, laut yang biru seluas mata memandang, awan yang putih bersih dll. indahnya nikmat Allah. semoga aku tergolong dalam kalangan orang yang bersyukur akan nikmatMu ya Rabbi :)

this are the photos collection of mine. I took all the pictures from the plane.Sila lihat dengan penuh rasa rendah diri dan bersyukur :D


 view 1.

 view 2.subhanallah.

view 3. know what, actually i was shocked bila tengok, eh apa yang terapung tu ? dah la kecik2.
rupa-rupanya kapal-kapal besar dekat permukaan laut. it seems awkward but niceee :D

view 4.

view 5

view 6. see the cloud! :) 

view 7.

view 8.

 view 9.

 view 10.

 view 11.

 view 12.

 view 13.sungai rajang merupakan sungai terpanjang di Malaysia. 

 view 14.sungai yang nampak kecil tapi hakikatnya....

 view 15. perumahan.

 view 16.

view 17. dah nak mendarat.

 view 18.

view 19.

view 20. Alhamdulillah. mendarat dengan selamat =) 

p/s : cukup Indah bukan ciptaan Allah ? :) Alhamdulillah :D
Entry ditaip oleh : Puan Nur Amirah Binti Hasane :)

 Assalamualaikum.
 

11 comments:

  1. subhanallah,,cantik,,rasa nak guling2 kat dlm awan tu,,hee :)

    ReplyDelete
  2. subhanaAllah..sngguh indah ciptaan Allah...

    ReplyDelete
  3. Subhanallah. cantik sangat.

    teruje sebab ta pernah nek flight..hihi

    ReplyDelete
  4. @IZZATI MUSTAFA

    haha comel gila statement. haha ada 1 gmbr, view no 2 kot, awan dia cantik gila. haha

    ReplyDelete
  5. nice view! heee.. akak, akak di tag di blog saye. sila tengok. :D

    ReplyDelete
  6. lovely lovely photos! 5 stars!!! :D

    ReplyDelete
  7. @TwiggyLiyana alhamdulillah.5 star untuk segala ciptaan Allah =)

    ReplyDelete

..