Wednesday, December 14, 2011

Promosi Mini Bazaar :)

Assalamualaikum :)

This entry is totally for UNIMAS students, staff, workers and penduduk sekitar sahaja. heee eh, kalau yang dari semenanjung nak datang beli dekat kedai kami pun bolehhh >.< 
We are assigned to do a mini bazaar for Keusahawanan projects. This time untuk Fakuti Sains dan Teknologi Sumber plak. (FSTS). Mira dah la tak pernah buat bazar2 bagai ni. tiba kena buat, pening ubi jugak mau fikir. hehe tapi group kitorang ada 14 orang, so okay la jugak. bahagi2kan kerja semua. mira bahagian breakfast.kitorang open around 7.00am. insya Allah. heeee emm after this mini bazaar, kena ada laporan plak. memang tak habis2 la kerja kan. haha 

Actually, mira tak pasal2 jadi AJK Publisiti ni untuk gerai kitorang. alasannya sebab blog mira cantik! haha okay, ada kaitan ke ? haha nak tak nak, accept je laa. mira tak kreatif! serious. buat 3,4 kali design, then, delete. buat baru. haha buang masa betul. emm last2 buat sesimple mungkin poster tu. dah tunjuk dekat cik abang saya tu, dia dah komen sume, dah improve, so, dia ckp okay la tu. heee so, boleh la mula promosi. 

okayy. Mini Bazaar ni akan diadakan dekat Tempat Parking Kereta CTF 1. Semua budak yang mengambil Asas Pembudayaan Keusahawanan, EBX 0032 terlibat. the whole day kitorang takde kelas. tapi lepas tu, replacement class jangan cakap laa. -.-" 

Gerai mira ialah gerai nombor 14. Gerai kami diberi nama "Angrybird Nest". haha ni idea sape la ni. layankan aje laa. haha so, tema baju kami nnt merah hitam :) Kami menjual set breakfast dan makanan bergoreng. pttnya lunch pun ada. but masih tidak diconfirmkan. so, KIV dulu lah. oh, bila mini bazaar ni ? mini bazaar ni akan diadakan pada 15 Disember 2011-Khamis. bermula jam 8.00pagi sampai 5.00petang. senang kata esok la! haha 

Kami juga menyediakan set combo yang pastinya harga lebih murah daripada beli satu-satu =) set breakfast ni terdiri daripada :


  • Tuna Cheese Pastry
  • Chicken Cheese Pastry
  • Chicken Floss Pie
  • Hotdog Curry Floss
  • Minuman panas- Vico, Nescafe and Horlicks.

Korang mesti tak menyesal la beli all those items. serious sedap. mira jual makanan tu sebab favourite mira. haha sedap gilaa. everytime pergi bakery shop, wajib pergi beli at least 2 or 3 makanan tu. heee lagi kalau dapat tengah panas, memang nyummyyy gilaaaa :) i'm not bluffing taw! seriously. heee 

Tarikan lain di gerai kami ialah pisang goreng and cempedak goreng. Ni serious la memang sedap kan. lagi2 cempedak goreng. bau dia je dah sangat menyelerakan :) Lepas tu, boleh add on susu + cheese. okay. ni sedap. mira pernah makan masa pesta konvo hari tu. first time taw rasa. heee and rasa dia awesome la pada mira. kuat betul makan. semua benda yang kitorang jual mira pernah makan -.-" haha 

Dan kami juga menjual ice-blended. Ice-blended ni ada yang biasa, and ada yang topping. Ice-blended semua orang taw la kan rasa dia. my favourite jugak! :) 

the last one, marshmellow. haaa, ni serious suka! ada dengan chocolate plak tu. mira rasa macam nak beli dulu takut habis. haha risau pulak mira, elok2 semua nak buat jual, takut mira yang dok habiskan -.-" haha senang kata korang takkan menyesal la kalau beli. semua sedap. heee =)



ni poster group kami. anything, u can PM me :) 
korang jangan kutuk! taw dah tak cantik :p haha
eh, angry bird tu cacat sikit. maaflah. heee
tengok nama cempedak dengan ice-blended, tu nama jenis2 angry birds. haha
p/s : korang. serious. tak pandai nak promote. haha ni pun tawakal je nak tolong gerai kitorang ni. mira jenis tak outspoken bila part2 promote ni. adoi. malu >.< apa2 pun, jemput datang dan selamat membeli dari gerai kami nanti ! :) erkk. tapi jangan pulak nnt datang gerai mira, ada yang ajak g date. haha i'm not available on that day =) sangat appreciate pada yang membeli :D kepuasan anda, keutamaan kami =D
Entry ditaip oleh : Puan Nur Amirah binti Hasane :)

 Assalamualaikum.
 

2 comments:

  1. May Allah bless you and your husband, sis. ;)

    ReplyDelete
  2. mga jdoh e2 mlik kmu berdua slmanya...
    truly ckp evnthough dh byk kli bca this blog x pnah bosan mlh
    mlhirkn ksdihan....
    mcm trsa kekuatn n kesucian cnta korg..
    May Allah bless ur familys alwys n alwys

    ReplyDelete

..