Saturday, December 17, 2011

Random :)

Assalamualaikum :)



Saidatina Khadijah r.a. pandai masak, Saidatina Aisyah r.a. pun pandai masak. Rasulullah SAW pun pandai masak, buktinya Rasulullah SAW selalu tolong isteri-isteri Baginda memasak sebagai tanda kasih mesra di antara suami isteri.. ♥

Suami pandai masak pun dikira ikut sunnah Rasulullah SAW.. (",)



by : Qalam Mardhatillah


actually mira nak share gambar ni dekat fb. tapi bila tgk dari fb kedua, rupanya orang lain tak boleh nampak apa yang mira share. setting semua for friends, tapi ntah laa. fb ni kadang2 gila jugak. haha so, mira kongsikan dekat blog je la. so, korg boleh la baca sama :) 


p/s : cik abg syg mira tu kena baca ni. haha dia suka buli mira. kalau mintak tolong, nnt dia tolong berbual je =p haha sejenis pertolongan jugak kan. grr haha emm lepas ni, kita masak jemaah ye syg. hee kan bgus tu :') emm eh, mira tak pandai masakkk ! haha ceh. mcm buat pengakuan berani mati la plak. haha pandai masak biasa2 je. tak expert pun -.-" suka masak, tapi takdo masa. em slalu kalau masak kan, nnt dah lama tak masak, then, nak mula mask balik, mula la gelabah ubi. err ape bahan2 dia, mana nak msuk dulu, haha serious. haha kena masak hari2 ni, baru boleh expert mcm my mama! suka sgt mama masak! sedapp :') tu sebb mira jarang masak kat uma, bile lagi nak rasa air tangan mama. aiseh mira, alasan! haha -.-" korang tak pandai masak relax je. hee nnt belajar masak sama2 dengan encik suami. lagi comel :) mira ni mcm ada tanda2 nak buat mcm tu jeeee. huhu 


btw, happyy 5th month anniversary sweetheart, mohd muhsin bin roslan! :) may Allah bless our marriage. insya Allah =) 


mood : bahagiaaaaaaa. hehe alhamdulillah. Allah masih beri peluang untuk kami merasai nikmat bahagia itu :') syukur yang tak terhingga :D tapi sedih sangat dah 4bulan tak dpt celebrate sesame. semoga Allah pinjamkan secebis kekuatan supaya kami kuat hadapi dugaan yang diberi tanda kasih kepada hamba-hambaNya. insya Allah. terima kasih atas yang mendoakan kami. korang memang sgt2 supportive! rasa happy sgt ada kawan2 yang sentiasa bagi semangat and mendoakan kami. semoga Allah merahmati kehidupan kalian. insya Allah =) 


till here.
Entry ditaip oleh : Puan Nur Amirah binti Hasane :)


Assalamualaikum.
 

2 comments:

  1. semoga bahagia dik...manfaatkan masa "berjauhan" dengan suami..rindu kat dia satu ibadah..berganda-ganda pahala dapat..:)

    ReplyDelete
  2. @aisya_humaira terima kasih kak! insya Allah =) setiap rindu tu pahala. heee

    ReplyDelete

..