Wednesday, February 23, 2011

Happy Birthday mama sayang :]

Assalamualaikum :)

hello peepss. maaflahh. telah aku katakan yang aku tak mahu update belog buat masa ni. heee tapi kan. kan. time aku start ckp mcm tu, time tu laa idea datang mecurah-curah nak update belog. sumpahh sengal en -.- tapi entry ni kena la update sekarang. bulan 5 lmbt sgt. hee haha okayy2. berbalik pada my TITLE. maaflah buat entry ni agak lambat. busyy =.= 

To :

My lovely mama, Puan Ramlah Bt Sa'at >.<
SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN YANG KE-47, 
pada tanggal 20 FEBRUARI :)

nak cium mama bnyk2. mmmmmmuaahhhh100x. haha sedih gilaa kali ni first time tak dpt cium mama masa birthday mama. hukhuk dah la ni first time tak dpt celebrate birthday mama sama2 kat rumah :'(

my wish for my lovely mama,

  • semoga panjang umur dan murah rezeki.
  • semoga Allah memberkati hidup mama.
  • semoga sentiasa bahagia dunia akhirat.
  • MAINTAIN tomeyy eh. haha ngk anak la kan. haha 
  • semoga kita sama-sama semakin dekat kepada diriNYA. amin.


a lot of thanks to my beautiful mama,
  • kerana melahirkan seorang puteri yang bernama Nur Amirah Hasane.
  • kerana berjaya mendidik akak sehingga menjadi akak yang sekarang :)
  • kerana always be by my side whenever i got problems.
  • kerana menjadi seorang mama yang sangat memahami.
  • kerana sentiasa menjaga kami adik-beradik sepenuh hati.
  • kerana sabar dengan kerenah akak selama ni.
  • kerana tidak pernah jemu mendidik dan menjaga akak dan adik2.
  • kerana menjadi seorang mama juga teman, juga sahabat untuk kakak <3
  • kerana tidak pernah jemu menasihati.
  • kerana tidak pernah kedekut berkongsi pengalaman.
  • dann kerana segalanyaa..
you are my everything mama. tak lupa juga ayah tercinta. dunia akhirat. mama dan ayah always be the KING and QUEEN of my heart <3 semoga Allah memberkati hidup kalian. doakan anakmu berjaya di dunia dan akhirat. insya Allah. frankly speak, akak sgt2 bersyukur dilahirkan dalam sebuah keluarga yang sangat bahagia dan memahami. serta serba sempurna. alhamdulillah. mama dan ayah, tetap PALING HEBAT dalam hati akak. 

dalam mengajar anakmu mengejar sebuah kejayaan duniawi, mama and ayah tak penah lupa untuk mengingatkan kami adik beradik tentang sebuah kehidupan selepas mati. 

semoga kami sentiasa ingat dan taat pada perintahNYA. semoga kita semua sentiasa berada di dalam rahmatNYA. amin.

alaaaaa. meleleh2 air mata type entry ni. rinduuu sgt2 kat rumahh. rindu mama, ayah, adik2. betul orang ckp, bila kita jauh, kita akan lebih kenal erti menghargai dan dihargai. hargailah keluarga dan sahabat anda selagi mereka masih ada. mama, thanks again. thanks for everything. tidak lupa ayah jua. sayang mama dgn ayah sangatttttttttttttttttttttttttttttttt!! 99x hehe thanks for being such a SUPERB parents for me and adik2 :) sekali lagi, HAPPY BIRTHDAY MAMA SAYANG! >.<

ni gambar pitcha tahun lepas. hukhuk tahun ni takde dgn  mama.

 last year pitcha with mama. i miss you badly, mama :'(

Happy Birthday mama sayang. iloveyou! mmuahh2. mama saya tomey kan ? haha 
see her daughter lahh.>.< okay. lempang pipi kiri kanan. hoho 

okayy lahh. got to go, nak buat tutorial. heee 

Assalamualaikum.

Sunday, February 6, 2011

MUET results -.-

Assalamualaikum :) 


cakcakcak! haha jumpaa lagi yupp! okayy, this time myra nak cerita pasal MUET ! uhhuu actually, results MUET ni dah lama dah dapat. but baru skrg smpat nk update. peaceee >.< actually, MUET is the short name for MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST (MUET). MUET ni dijalankan 2 kali setahun. awal tahun  dan akhir tahun. MUET ni sgt penting taw untuk korang masuk U. Senang kata, korang tak amek MUET, tak boleh masuk U lah. sebab MUET is one of the criteria untuk masuk U. Tapi yang bestnya MUET ni, kita boleh repeat bape kali pun kita suka smpai la kita achieve band yang kita nak ;) This is an example of my registration slip. Lagi senang kot korang nak faham. hee 


Ada empat criteria yang diuji. LISTENING, SPEAKING, WRITING, and READING :). For SPEAKING, it was held on October. Masa ni, 1 hari ada 2 sesi. and berlangsung selama 5 hari kot. every session, soalan dia semua lain2 and myra dapat hari pertama, sesi kedua. soalan dia sumpah TOUGH gilaaa! xp nak menangis rasa masa buat speaking test. i thought that i had done very very bad, but bila ngk markah lebih kurg aje 1 kelas. haha okay. tak la teruk sangat kot. wootwoot -.- haha ramai cakap first day memang tough. dah lepas2 tu, semua soalan easy gilaa. haihh. takpe lah. myra jadi candidate D. uhhu point yang paling susah untuk di eloberate =.= semua candidate D on the same session keep said the same thing. its okayy. dah lepas punn -.- yang lain2 tu, mcm READING semua tu, diadakan masa bulan 11. hari yang sama semua. start from 7.30am until 12.30pm :D



MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST (MUET) 
END-YEAR 2010 REGISTRATION SLIP



Name
:
NUR AMIRAH BT HASANE
IC Number
:
920516-**-****
Index Number
:
MN430/4528
Exam Centre
:
KOLEJ MATRIKULASI NEGERI SEMBILAN (F), KUALA PILAH



Paper CodePaper NameDateTime
800/1Listening13/11/1012:00 noon - 12:30 pm
800/2Speaking10/10/1011:00am
800/3Reading13/11/108:00 am - 9:30 am
800/4Writing13/11/1010:00 am - 11:30 am



Next, its about my results -.- hoho ini part paling best. hukhuk best la plak. haha myra dapat biasa aje. sedihh kot. but still bersyukur and mampu tersenyum. wink wink >.< Keputusan keluar around 1 month after exam. cepat jugak kan. huhu Keputusan MUET keluar pada 6 Januari 2011 bersamaan dengan hari Khamis. Tapi know what, kitorg hari Rabu tu dah taw results. semua ngk dekat internet. haha tak sabar sungguh. huhu Tapi, yang dekat internet tu, dia just bgtaw kita dapat BAND berapa. tak bgtaw markah. Markah semua ada pada slip yang teacher bagi nanti. Nak taw ke myra dapat band berapa ? HAHA biasa je laa. tapi alhamdulillah. Tengok la myra dapat band berapa. Ni la contoh results yang kita dapat kalau check from internet. 


MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST (MUET)
2010 End Year Result
  


Index Number           

: MN430/4528

Identification Card (IC)
 : 
 920516-**-****

Name
 :
 NUR AMIRAH BT HASANE

BAND ACHIEVED
 :
 3



see, i just got band 3 lohh. oh, okay. for those yang tak tahu. Band ni, lagi tinggi band tu, lagi bagus makna nya. Band 1 is the lowest one, Band 2, second lowest, Band 3, moderate, Band 4, and so on until Band 6. The highest one, dah takde more than that. hee and, kalau nak taw lagi, setiap band ni, ada high and low. contoh, mcm myra, myra dapat high band 3. tapi ada jugak yang dapat low band 3. Ikut pada markah kita laa :) Ni ada disertakan gambar slip dan results. heee myra lagi 7 markah nak dapat band 4 :( takde rezekii. 

 HOHO muka bersyukur -.- haha

 muka depan slip results MUET ;)

band description :)

my results =.= teruks okay. ngeee~

okay la guys! sampai sini aje lahh bebelan untuk kali ini. hee and for those yang bakal amek MUET this year, BEST OF LUCK okay ! buat betul2 taww. hee banyakkan baca paper and always amek tau isu semasa :D till here. jumpa lagi >.<

 Assalamualaikum.
 

Thursday, February 3, 2011

Oh, outing :)

Assalamualaikum.

we meet again this timee. hee kali ni myra nak story pasal outing pulak. untuk makluman tuan-tuan dan puan-puan, pasar malam dekat pilah ni ada hari jumaat aje. hee lokasi, berdekatan ECONSAVE pilah. silalah ke sana ya jika berkesempatan. oh, tapi pasar malam dia kecik aje laa. tak bestt ! kitorang dah pusing dekat 5x. punya la kecik tempat uh. haha smpai naik segann. ngeee~ tapi, ada seorang pak cik ni ckp, dekat dengan stesen bas and teksi, dekat situ ada pasar malam hari2. oh, ea ke ? thanks for the information pak cik =)

myra pergi hari jumaat petang. pukul 5lebih jugak la baru gerak pi pasar mlm ni. myra pergi berempat. bersama Hayatun Hazirah Hamdan, Siti Solihah Khaidir, Nor Hafizah Daud and Myself ! hee geng kitorg ada lagi dua orang tak g. Nur Shafiqah Azman and Kak Fatin Aiza Idayu Hashim. ngeee~ bermula kami jalan-jalan g sana, kitorg beli-beli semua dan kitorg punya tangan dah penuh ! haha tapi, bukan kami punya oh. dak2 kt matriks yang mintak tapau ! haha dah puas jalan belikan mereka punya food, now its our turn. okayy. nak cari mknn kitorg ni yg smpai 4,5 kali pusing2. tataw nk mkn apa. haha last2 beli CHAR KUEY TEOW + AYAM PERCIK + PUTU MAYAM + AYAM GORENG ! huiii, ekauu nak melantak ko apo ni myra. haha err sekali-sekala la makcik oii. haha belikan muhsin nasi ayam hainan. look delicious. even awak tengah merajuk, kita belikan jugak taw ! haha see, betapa baiknya saya >.< ehem. terPROMOTE diri plak. heee ktorg beli nasi ayam hainan uh dekat pak cik yang ulang ayat ni beratus kali. " ayam apa ? ayam GODANG-GODANG ". haha guys, ayam GODANG-GODANG tu maksudnya = ayam BESAR-BESAR! hee pak cik tu punya suara punya laa kuat! smpai eton ckp, if pak cik ni jadi lecturer kat matrx, tak pyh susah2 pkai mic. dan saya menyambung, jimat bajet matrx. tak pyh beli microphone. haha

untuk pengetahuan anda semua, ini pertama kali myra keluar dengan member taw. taw. haha excitedd! biasa keluar dgn ehem-ehem aje. haha kitorg puas shopping sampai tak sedar jam telah menunjukkan angka 6.30pm. okayy, time to go back to MATRIKS ! done for that dayy >.< happy sangat ! its time for the picture to tell you everything =)


 haha tersenget plak >.<

 myra and hayatun hazirah =)

 myra jumpa dak ni kat pasar malam. amek gmbr curik2! haha
dia sumpah comel. erghh. nk cubit2 aje rasa :D

 siti solihah and nor hafizah =)

 saya sedang berbelanja sakan ! hee 

 apasal dlm gmbr ni tiba-tiba tergemok plak ni ?? haha 

 myra and fiza gege :D

 myra and solihah ucuk ! 

 hayatun hazirahh >.<

they are my besties here! =)
and they are CUTE ! :D

guysss! nnt pergi lagi yokk. haha
thats all peeps. thanks for reading =)
 Assalamualaikum. 

 
..