Friday, June 17, 2011

Ya Allah...

Assalamualaikum :)

Ya Allah.
berikan aku kekuatan.
untuk mengharungi hari-hari mendatang yang penuh dengan cabaran.
semoga aku menjadi seorang hamba yang taat dan solehah.
insya Allah..

pinjamkan aku secebis kekuatan, ya Rabbi.....
hanya padaMU ku bersujud..

 Assalamualaikum.

Perhentian Island 1 :]

Assalamualaikum :)

kali ni nak story tentang trip bercuti myra ke Perhentian Island, Terengganu. kitorang bertolak Selasa, 07 Jun 2011 ke Terengganu. seawal 7.00am dah gerak. tiba Kuala Besut around 5.00pm. uwaaaa. penat gilaa duduk dalam kereta. huhu padahal bangun tidur bangun tidur aje -.- mau tak dalam 1 hari berat aku naik 5kg kan ? *ayat nak hiperbola -.-' kitorang stay Hotel Penginapan Kota Putera, Kuala Besut. just for one night aje :) not bad lah! hee ni mira tolong promote sekali ni. heee

Hotel Kota Putera :)

keesokan harinya, 08 July 2011, pagi2 lagi kitorang da gerak pi jeti Kuala Besut. excited gila nak g Pulau Perhentian. almaklumlah, mira ni dah 2 tahun taw taw tak pi holidayy. sedih T.T 2 tahun lepas, masa form 5 family mira pergi Cherating, myra tak ikut jugak. sebab mira ada program easy math masa tu. berkorban untuk SPM woahh. haha last year, family mira pergi umrahh and Jordan. tapi myra tak dapat ikut jugak T.T haaa, nengok2. kan dah 2kali nangis. huhu last year, dah siap buat pasport semua. tinggal pergi je. but bila masuk matriks, nak minta kebenaran dari matriks, diorang bagi cuma tak galakkan sebab sylabus terlalu pack dll. so, last2 mira decide takpela mama, ayah. akak tak ikut lah. pehhh. berat gilaa nak cakap taw. tapi takpelah. belum ada rezeki ak ke tanah suci :( so, this year la baru ada kesempatan nak pergi bercuti lagi dengan family. but this year, adik mira no 2 tu plak yang takde. dia dekat matriks. haha

tapi bila kitorang pergi confirmkan kat tempat tiket, dia bagitaw bot kitorang datang around 10.30am. so, before tu just pergi jalan2 and shopping2 sikit lah. heee kitorang tunggu dekat jeti kuala besut jam 10.30am. tapi bot sampai pukul 11.00am. lambatnyaa -.- dah masuk bot semua, perjalanan memakan masa dalam 1 jam. sebab dalam bot tu ada 12 orang. ada 3 orang tu pergi resort lain. so, hantar dyorang dulu la :) briefing sikit la pasal pulau Perhentian ni eh. hee Pulau ni terbahagi pada 2 bahagian. Perhentian Besar dan Perhentian Kecil. dekat perhentian besar lebih kurang 10 resort kot, perhentian kecik pun sama. huhu Resort kitorang ada dekat Perhentian Besar iaitu Perhentian Island Resort :) I think this is the second best place besides Arwana Resort. tempat dia superb cantik. huhu kalau tak awal2 nak amek Arwana. tapi lambat booking, dah habis -.-'

mira rasa korang boleh nmpk apa yang mira kotakkan kat situ. heee
mira ngn muhsin ada chalet taw dekat P.Perhentian ni =P

Kuala Besut :)

random :)

adik zizi and adik nana :)

tempat menanti :)

Jeti Kuala Besut. see, kol 10.30am kitorang dah tunggu taw.

tak cukup forum :(

masa on the way tu, what make me shocked was. eh not me only la kot. my family and I. haha dekat suatu tempat ni, ada sebuah perkampungan nama Pulau Perhentian. dekat situ ada Sekolah Kebangsaan Pulau Perhentian! walaaaweyhh. ini hebat >.< dekat Pulau taw. bukan daratan. isk2. first time nengok. serious aku jakun. haha eleh2. macam korang tak jakun je kan law ngk -.- ada hospital kecik, dll. sepanjang lebih kurang 10 buah pulau mira pergi, this was my first time nampak pulau yang ada sekolah. huhu i was trying to capture the picture of the school, but only this i can got. hukhuk tak nmpk la nama sekolah tu dia tulis. then, dekat 1 pulau ni plak, huii. jambatan dia buat ala2 gaya tembok besar cina. serious aku tak tipu :P korang tgk gambar jap lagi eh. sampai2 je dekat resort kitorang, seronokk! hihi excited lebih. laut dia cantik bebeno :) adik mira 2 orang yang kecik tu la paling excited. first word adik nana cakap, ' jarangnya air diaa'. haha agak sengal di situ-.- dia sebenarnya nak cakap, 'jernihnya air dia'. huhu kitorang tak boleh check in lagi. sebab yg dok bilik kitorang before, diorang baru check out around 12.00pm. so, pekerja kena kemas semua. dalam pukul 2.00pm jugak baru kitorang masuk bilik. kitorang dah siap lunch baru check in. pstttt, aku nak bagitau ni. muka2 pekerja dekat sini baik laki atau perempuan, semua muka melayu tapi speaking indonnn dong. WHY ? *pelikk derr. huhu ayah cakap maybe sabah. err ea kot. huhu

da lama tak naik bot. heee

huhu ada 3 omputihh naik bot dengan kitorang :)

ini FUN okayy >.<

nengok rambut adik zizi. haha

ni la sekolah yang dekat pulau tu. huhu

macam tembok besar cina kan ? kan ?

 yang tersayang :)

 tengok la budak 2 orang ni. isk2.

 before check in :)

 ya Allah. indahnya ciptaanMU...


 sayang budak 2 orang yang nakal ni! haha 

hihi dah boleh check in! yeayyy!
baju di atas cantik kan ? muhsin yang belikan! suka sgt2. hee
thanks sweetheart :D 

 tempat rehat dia memang bestt! heee

mashed potato. comel kan ?? :)



mira ingat nak mandi esoknya aje.tapi, ayah ckp pekerja cakap, kemungkinan besar,esoknya lebih kurang 180 orang lagi nak check in.walahhh. tak jadi la.so,ptg tu  mira sempat tidur. around 5.00pm bangun dan solat semua. terus turun mandi. huhu yang adik2 mira ni dari sampai asik minta nak mandi je.sampai pening kepala mama. haha ayah je tak join. dia malas. yang lain semua mandi. sampai la pukul 7.00pm :) malam tu, solat,siap2 then g dinner.sumpah sweet muweet lampu dia. ala2 romantic style gitu kan. sebab kat sini baik dekat bilik or restoran dia,tak pakai 1 pun lampu putih.semua kuning. okay, korang dah dapat bayangkan ?? heee

 my little bro syok kena tanamm. haha

 makanan dinner :)

see. hows beautiful is it :)

 dinner :)

enjoyable dinner :)

dihembus bayu malam :)

malam tu, ingatkan nak ngk movie ke ape kan. nasib baik ada movie nur kasih dekat lappy ni. hardisk mira dekat muhsin. law tak, dapat online je la. heee malam tak buat apa pun.yok2 nak ngk movie, tapi kol 9.00pm je dah selamat g bulan. sedar pukul 3.00am, smbg tidur balik. dan sedar balik dah subuh :D

p/s: dekat chalet ni tiada television taw tak! nasib baik la teman ni bawak lappy. law tak,mau tak kebosanan teman ni :')

to be continued.........

 Assalamualaikum.
 

Monday, June 6, 2011

Hari berjalan bersama mereka :)

Assalamualaikum :)


hari tu, 21 May 2011,  punya laa nak sgt ngk satu cerita ni. huhu myra ngk nur kasih the movie dua hari selepas filem ni keluar dekat pawagam. hari sabtu hari tu, sebab cuti kan ? so, pergi la berjalan jap. hee pergi berlima and i'm the driver. haha pergi dengan kak siti( akak muhsin ), muhsin, and dua orang adik myra yang no 2 and 3 tu. law tak, adik myra lagi 2 orang tu nak ikut, adik muhsin nak ikut, makk aihh. memang last2 bwk 2 family sekaligus la kann ? :P haha sorii adik2. next time ye. akak ni bawak Nissan Grand Livina aje. tak muat -.- 


kitorang gerak lambat kot. dalam pukul 3.45 pm. huhu movie tu start pukul 4.05 pm. tapi sebab nak sgt ngk nur kasih ni. pergi jugak lah. pehh, mau myra tak speed cm ape kan. haha kitorang pergi Todays Mall aje. itu aje yang paling dekat :) sampai2, dalam 4. 10pm. peh2, nak beli tiket da FULL kan. memang kiciwa tahap dewa la time tu. hukhuk ade lagi 1 tayangan pukul 6.00pm. so, setelah runding2, kak siti pun nak sgt ngk cerita ni sama ngan myra, so, kitorang decide tunggu sampai pukul 6.00pm lah. kitorang dah berfikir aje, ape nak buat kot 2 jam. isk2. kitorang ronda2 todays mall tu je laa. stop solat asar sebentar dan kitorang pergi tempat game. haha huii, tempat game tu budak2 punya sebenarnya kot. sebab orang besar punya ada dekat tingkat atas -.- takpe laa. ade 2 game myra main. ada 1 game tu favourite game myra dengan muhsin. haha but hilang ingatan jap. tak ingat la seyh nama game dia. hee tapi sumpah seronok. myra bergalak aje main game tu sampai hilang suara. huhu oh, ye. adik myra dua orang tu pi ngk cerita KONGSI. so, dyorang tak join kitorang ngk nur kasih la. 


comment pasal cerita ni, boleh tahan laa. tapi dari 5 star myra bagi 3.5 kot. myra lagi suka cerita bersiri dia. lagi mantap. hee movie dia ni agak berat. tu yang tak berapa best. hee but tak taw la kan pandangan korang. thats only my opinion. habis movie dalam 7.30pm kot. terus g solat maghrib dan balik :) balik malam tu myra bertiga je. sebab muhsin dengan kak siti balik dengan member dyorang yang join kitorang ngk nur kasih. hee alhamdulillah. selamat sampai rumah dalam pukul 8.45pm :D seronok dapat jalan ramai2 dengan dyorang =) udah2 le tu myra, waktu enjoy sudah habis. kena kerja plak sekarang -.- 




myra and kak siti :)
both of us wear pink kurung >.<

candid :)
kenapa terkejut sgt cik abg yang berbaju warna biru tu :P

 Assalamualaikum.

Tanpamuu :]

Assalamualaikum :)

apa sebenarnya maksud tajuk myra kat atas tu ? okay. straight to the point TANPAMU is tajuk OST filem NUR KASIH THE MOVIE :) Tanpamu adalah lagu nyanyian  Sabhi Saddi ft Helena :D myra rasa mesti korang semua dah dengar kan ? alaaa, movie nur kasih pun mesti korang da ngk. s0, wajib la tahu tentang ini lagu :)

rasanya ramai jugak yang suka lagu ni kan ? myra first time dengar terus jatuh hati dekat lagu ni. myra first time dengar masa ngk movie nur kasih the movie tu laa. peh2. cair la seyh dengan babak dia bawak + lagu ni. meleleh air mata. haha masa tu ingat lagi. haha myra cakap kat muhsin, " saya bagi lagu ni dekat awak ". haha *pehh. ayat nak jiwang. haha sila tutup mata. jangan baca :P dan2 myra addict gila dekat lagu ni. see, my blog pun dah pakai lagu ni taw :D law dekat lappy ni, memang dari pagi ke petang ke malam, ke pagi balik dan seterusnya, lagu ni je laa :P huhu roomate myra kenal myra, law myra suka 1 lagu tu, mau tak berhari2 bukak lagu tu je :) teeheeee ini lagu ketiga yang myra suka masa myra ngk movie. fist and second songs lagu dari filem Lagenda Budak Setan. sanggup tunggu sampai last nak taw lagu ape taw. balik je terus cari dan download :P gila excited aku ni. haha lagu Gio-Bila Cinta dengan getar hati tak silap aku :D

my dear, Mohd Muhsin bin Roslan. i credit this song to you sebab lagu ni sangat2 bermakna pada nur :) iloveyousodamnmuch <3 

Tanpamu – Sabhi Saddi ft Helena

" Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang

Tanpamu aku akan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti
Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan tak akan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu


Tanpamu nafasku terhenti

Keranamu aku ada disini
Tetap bersamaku selalu disampingku
Untuk selamanya

Kasih yakinlah kepada dirimu
Sayang dan cinta ku pun hanya untuk mu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu "





 Assalamualaikum.
..