Tuesday, January 3, 2012

Review twothousand and eleven:)

Assalamualaikum :)


this is just a quick random review for my sweet 2011 which brought 1001 meanings in my life. thanks 2011 for being very kind to me =) you teach me the meaning of LIFE :D


Jan, Feb, and Mac :
nothing special happened. i'm still studying in Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan for this 3 months =)


April :
final examination for matriculation. end everything on 20 April something. forgot the date. heee goodbye matrikulasi. you had gave me such a veryyyy gooodd memory ever :') i miss you. i leave my brother there to look after you. amboihhh. muntah lelaju. my next generation, adik nombor 2 pun di Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan :) 


May :
2 May, mira dah start kerja dengan ayah :) cepat jugak kan? haha senang nak kira gaji sebenarnya. tu yang masuk awal bulan. this was the second time mira keje dengan ayah. before this,masa habis SPM pun dah kerja dengan ayah. heee -Klik SINI :)

13 May, family muhsin masuk merisik. heee erkkk. masa ni dua family ni je yang taw. friends semua tak taw. family muhsin datang around 9.30pm. sebab tunggu ayah habis kerja. dekat pukul 11 lebih jugak baru habis discuss semua :) everything going smoothly. alhamdulillah.


28 & 29 May, kami pergi kursus kahwin yang awesome dekat masjid jamek Kota Tinggi. 2 days. memang penat la. haha tapi best :') dapat terlalu banyak input. huhu semoga ilmu tu semua dapat dipraktikkan dalam rumah tangga kami :)

June :
7 June, pergi vacation with family to Perhentian Island for 5 days and 4 nights :) -klik Part 1, Part 2 :) besides, I was veryyy busy preparing for my wedding :) go for HIV check-up, fitting baju pengantin, pergi buat pengesahan bujang dll. dah la masih kerja lagi masa ni. asek amek leave je. haha nasib baik kerja dengan ayah sendiri. nak cuti pun ckp je nak cuti. hehe tak payah buat-buat surat semua. tu yang untung kerja dengan ayah sendiri =)


July :
15 July, got my UPU results. I got UNIMAS, and my husband got UKM. sedihhh gila masa dapat taw. T_T gelap sekejap dunia. haha dilema sgt2 masa ni nak accept ke tak. last-last takdir dan waktu menentukan rezeki mira dekat sini, and now, i'm here. even sedih sangat terpaksa jauh dengan suami sendiri :'( - klik SINI :)


16 July, hari yang dinanti. pernikahan Mohd Muhsin bin Roslan and Nur Amirah binti Hasane =) sharp 3.35pm, kami sah bergelar suami isteri dengan hanya satu lafaz. alhamdulillah :D memang speechless masa ni. macam rasa kahwin main-main.heee - klik SINI :)


August :
1 August ,puasa Ramadhan. ramadhan pertama bersama suami :) it was totally awesome. hihi nanti korang kahwin, korang taw la apa yang mira rasa. perasaan yang tak boleh nak describe. heee bangun sahur sama2, subuh sama2, buka sama2, haha cuma yang lagi best kitorang sentiasa sahur and buka ramai2, dengan family. haha belum berdua lagi lah. hee sebab belum ada rumah sendiri. heee em sangat rindu, malam2 kami bangun qiamullail bersama, solat bersama, baca Quran sama2 =') next, kami sangat busy bulan ni sebab prepare all everything untuk kemasukan Universiti pada bulan September. Macam-macam nak kena uruskan. 


September :
1 September, raya! first time beraya dengan suami :') theme color : green. First raya dekat kampung mira, petang tu balik kampung muhsin dekat rembau, negeri sembilan selama seminggu. raya yang memang awesome. haha even jumpa semua orang baru. heee they were just too nice. alhamdulillah :') Next, penghijrahan bertudung labuh on this barakah day :) terima kasih ya Allah kerana kuatkan hati aku untuk berubah ke arah yang lebih baik =) -KLIK SINI :)


6 September, check-in at UNIMAS west campus. Sakura College =) dah masuk universiti dah rupanya. dulu dengar je orang cakap, hari ni, me myself dapat jejakkan kaki dekat U. konon2 dah dekat menara gading la tu. haha -KLIK SINI :)


November :
5 November, balik cuti MID-SEMESTER! setelah 2bulan lebih berpisah dengan encik husband dan family, akhirnya, dapat jugak balik rumah. i'm totally "husbandsick" ! haha tu yang girang gembira dapat pulang ke rumah. haha then, masa cuti got our kad nikah pintar =) - KLIK SINI :)


20 November, perkongsian pengalaman ENCIK MUHSIN :) encik suami pulak share pengalaman dia bergelar suami. hehe -klik SINI :)


December :
First time berniaga :) ni semua gara-gara subjek Asas Pembudayaan Keusahawanan. haha tapi banyak jugak pengalaman yang dapat :) - KLIK SINI :) Next, fieldtrip first to Mount Santubong. memang sangat bestttt :) 24 December, study week begin and i'm home :) 31 December, last day with my husband. the next day, kembali ke UNIMAS untuk menghadapi final exam on 6th January 2012 :) wish us the best and all the best for your final exam too =) 


p/s : semoga tahun 2012 lebih barakah dari sebelumnya. insya Allah :) 2011 beri terlalu banyak kenangan indah. i will never forget you, 2011. know why? sebab tahun ni tahun perkahwinan mira =) Kami pernah merancang untuk berkahwin pada 16 Julai 2016-Sabtu :) Siapa sangka kami akan berkahwin pada 16 Julai 2011-Sabtu? 5 years earlier that what we have expected? Allah itu Maha Mengetahui. Kami hanya merancang, dan Allah yang menentukan. Allah itu sebaik-baik perancang :) Kami yakin dengan jalan yang kami pilih, dengan restu ibu bapa dan izinNya :) semoga perkahwinan ini berkekalan hingga ke syurga ♥ mintak pada Allah, insya Allah. jika diberi keizinan oleh Allah, kamu juga boleh menjadi seperti kami =) dalam hidup ni, tak ada apa yang mustahil dengan izinNya :D kami mendoakan yang terbaik buat kalian. insya Allah..thanks 2011, you gave us such a very precious memory. Goodbye 2011, Hello 2012. Happy new year everyone. Hari ni dah 9 Safar dalam kalendar Islam ♥ 
azam tahun baru ? will update later jika masih diberi kesempatan untuk update :)
maaf post agak lewat. busy for final exam =)


Entry ditaip oleh : Puan Nur Amirah binti Hasane :)

 Assalamualaikum.

 

7 comments:

  1. baca kisah kamu sangat bahagia rasanya(bhasa apa ni he)...
    dari penulisan kamu pun tahu kamu bahagia...=)
    tahniah..moga pnjg jodoh kalian berdua..

    ReplyDelete
  2. assalam mira , sweet sgt 2011 tu . anyway . akak dr kolej sakura jugak . nice to meet u here , n glad to read about ur life . its so wonderful . and i hope it will full with BARAKALLAH

    ReplyDelete
  3. As salam .. mcm mana ? terasa ta cepatnya masa berlalu . hihii . make sure hubungan ini akan sentiasa bahagia macam ni ok . jadikan 'semakin hari semakin sayang' sbg panduan untuk terus kekal bahagia ! GL jugak utk final ni .. :D

    ReplyDelete
  4. salam...smoga Allah sayang...
    by the way, kenapa pilih 16 julai ya??
    spesel ke tarikh tu??
    hehe...tertanya2 nih... =)

    same2 mencari redha Allah~~~

    ReplyDelete
  5. good luck final.
    bahagia selalu ye.

    ini untuk mira n muhsin :)
    http://she-is-rusyie.blogspot.com/2012/01/blog-mereka.html

    ReplyDelete
  6. Sentiasa doakan yg terbaik buat kalian =) amiin....

    ReplyDelete
  7. Mira doa kan sye:) , insyaAllah bln 8 ni nikah ,, #sye juge 19 thun skrg :D,

    ReplyDelete

..