Tuesday, February 28, 2012

Its BBQ night.

Photobucket
Assalamualaikum :)

Ini cerita masa semester break yang lepas bertarikh 13 Februari 2012. Akibat dah lama sangat tak bersua muka dengan bekas rakan-rakan sekelas form 5, so my dear friend, Neyna amek keputusan untuk organise a small reunion for us. Kitorang budak 5 Sains 1, SMK Tun Habab batch 2009 memang suka bab-bab makan-makan and reunion ni :) Kitorang ajak semua, tapi disebabkan cuma budak U yang degree and budak STPM yang tengah tunggu results je yang cuti, so tak ramai la yang dapat datang. Dalam 11 orang je =) Its okay. Yang penting misi nak merapatkan ukhuwah tercapai. insya Allah. 

Thanks a lot to neyna, kesian dia kena buat semua sekali. Dia yang perap ayam, beli arang dll. Biasalah orang yang organise kena banyak keje. haha Kitorang datang tolong petang tu, around 6.00pm. Set up tempat bakar semua. Masing-masing baru belajar. Memang comel betul berusaha sungguh-sungguh nak nyalakan bara. haha At last, dapat jugak. So, after azan, kitorang semua solat dulu then, proceed with bakar-bakar around 7.45pm or 8.00pm. I didnt remember at all. Masa diorang dah start datang je, especially the chinese girl la. Semua dok sakat pasal mira dengan muhsin. FYI, kitorang semua memang tak pernah jumpa since mira kahwin last year. So, ni first time la diorang jumpa mira yang dah bertukar gelaran dari CIK ke PUAN =) Excited semua bila jumpa. Haha Okay, back to the story about bakar-bakar. Masa first sekali letak ayam, amboihh. muka konfiden la kan. Lepas tu, nak bagi dia tak melekat dekat jaring kan, letak minyak. Api terus marakk menyalaa. Semua ayam hangussssss! Allah. Banyak jugak yang hangus, dalam 10 kepak ayam rasanya or lebih. haha Takde orang makan, pahit gilee. huhu then, the second one punya bakar, alhamdulillah. Jadi dan sangat sodappp :) Antara makanan malam tu, sotong bakar, ayam bakar, hotdog bakar, udang bakar, mee goreng, nasi goreng, coleslaw dan air oren. 

Memang kenyang yang amat laa malam tu. Haha Alhamdulillah. Semua bercerita pengalaman U masing-masing and cerita tentang masa depan and bla bla bla. Haha masing-masing cakap, dalam masa 5-6 years later, bila reunion mesti masing-masing dah bawak suami, dah bawak anak-anak, especially me. Hamboihh korang. haha The last activity was permainan kerusi beracun. haha mula-mula taknak main, last2 kena jugak. Kitorang separated, boys lain, girls lain. Yang paling hebat cik Ilyani laa. Champion of the night kategori girls. Untunglah. haha Kategori boys, Aminur Anuar menang. haha my hubby's bestfriend. Semoga semua berjaya dengan cemerlang dalam career masing-masing dan kehidupan masing-masing. Insya Allah. Semoga ukhuwah yang terbina berkekalan hingga ke syurga :') Bersua lagi pada reunion akan datang tapi tak taw bila baru semua ada. haha maybe, 3 or 4 years from now kot. huhu bila semua dah habis study =) Best of luck sahabat and may Allah ease everything for you guys and me also! :D amin..

Next, ni antara detik-detik BBQ yang sempat kami ambil gambar. Enjoy the pictures =)

 otw to susun tempat bakar. haha

 sungguh2 masing2 nak hidupkan bara.

 neyna. inilah organiser BBQ hari tu :)

 my hubby pun sibuk belajar time ni. haha

 ada lagi 2 orang the power of six yang takde..

 this two little girl sangat2 cuteeee! *anak buah neyna.

 happy family. haha *picture goyang. hukhuk

bersama encik suami ;)

 ada lagi 2 orang yang takde. boys kelas kitorang memang sikit.

 sangat nyummyy =)

 makan dan bersembang. *tak tau kenapa gmbr asik goyang ni. haha

Kelas kitorang dulu sangat ramai. dekat 40 orang kot. lupa dah. For the others yang tak dapat datang, feel free to feel jealous. haha takde la. next time kita organise lagi eh. insya Allah lebih ramai join lebih meriah =) Tak sabar nak jumpa balik semua nanti..Semoga bersua lagi. insya Allah :)

Good friends are like stars, You dont always see them, but you know they are always there :)

Assalamualaikum.

 Entry ditaip oleh : Puan Nur Amirah Binti Hasane :)

 

3 comments:

  1. so sweet korang... tiba-tiba jeles....

    http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/03/ukm-bergelita-2-jam.html

    ReplyDelete
  2. Salam kak mira, saya nak tanya. Apa tajuk lagu yang akak pasang kat blog akak sebelum ni? Yang ada perempuan and lelaki nyanyi tu. Saya nak tahu tajuk dia.

    ReplyDelete

..