Saturday, February 11, 2012

Kekasih.

Photobucket
Assalamualaikum :)

video


Kekasih


Kasih telah terbina sebuah mahligai 
Menjadi tanda Agungnya cinta kita
Kasih telah ku binakan sebuah istana
Menjadi tanda cinta sejati

Megah menghiasi taman kasih kita
Dan diringi haruman firdausi
Dikaulah permaisuri di hati suami
Penyejuk mata penenang di hati

Tapi angin yang mendatang
Bagaikan badai yang melanda
Kau pergi dulu tanpa menunggu ku
Kerna takdir ku relakan jua

Kekasih akan ku pahatkan doa ku
Di dalam lena dan jua jagaku
Kekasih akan ku sirami pusaramu
Dengan cinta sejati

Andai takdir kita bersama lagi
Ku ingin hidup bahgia bersama mu..

p/s : video kartun atas ni sweet sgt. my hubby yang tunjuk video ni. dia dah tengok lama, but i dont know kenapa mira tak pernah tgk pun video ni. mungkin korang pun dah tengok kot. tapi apa salahnya tengok lagi. haha lirik lagu pun bestttt. huhu thanks to my hubby for this song and video =) cinta sampai syurga insya Allah :D mira mute lagu dekat blog dulu so dapat la tengok video ni dengan tenang =) kalau lagu da unmute nnt, korang search dekat youtube je la eh. Tajuk, kekasih-devotees :)

Assalamualaikum.

Entry ditaip oleh : Puan Nur Amirah Binti Hasane :) 

15 comments:

  1. citer katoon UP...
    mmg best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape tajuk citer kartun nie....dah lme cari,,,tp xtaw tajuk....

      Delete
    2. ape tajuk citer katun nie eah....da lame dah cari ...tp xtaw tajuk....

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. dah tengok video nie...first tengok video nie dgn kwn.Mula nak nangis tp segan..tahan ja air mata tu...hahaha..last air mata jatuh jugak..cdg nak cover air mata sebab kawan ada sebelah tapi,x sangka kawan dah menangis....lawak betul.lagu nie dah lama diterbitkan Devotees...dalam tahun 2007.Kalau tengah sedih,best dengar lagu nie...gerenti nak terus nangis lagi...hehehe

    ReplyDelete
  4. salam mira...firstly,ain nk ucap terima kasih kat mira atas perkongsian pengalaman cinta mira dalam blog nie..seriously, tiba2 dapat satu inspirasi untuk kawen awal..before nie, ain tkut,tkut xdapat nk pikul tjawab as a wife..umur mira baru 20thn,tp tersangat2 la matang dalam pemikiran,ain yg umur 22 nie pun rasa cm xbape nk matang lagi..btw, hope sgt2 dapat berkongsi dan bertukar2 story dgn mira..salam ukhuwah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam dear. Firstly jugak, sorry tak sempat reply dulu lepas tu terlupa. hehe inshaAllah, kalau ada rezeki. Salam ukhuwah :)

      Delete
  5. Assalamualaikum sekian lama menjdi follower arini bru terpukul utk bertegur sapa..salam ukhwah..yup vdeo ni tersgt best first time dgr ana jugak menitiskn air mata..lgu nie jugak pernah ana ltakkn di blog ana dlo..sgt sedih bila dihayti..namun ianye lbh perit ape bila kite megalaminya sendiri...sukar dibendung air mata setiap kali mdgrnye...tp alhamdulillah berkat sbr dn redha...ku gagahi jua...Insyaallah mgkin bkn jodoh di dunia kn..."kau pergi dulu tnpa menungguku..kerna takdir ku relakan jua"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. heee Maaf ye sbb tak sempat reply dulu. Em betul, kalau diri sendiri yg kena, kita sendiri tak tau mcm mana nak hadapi :( wuwu

      Delete
  6. tahniah.teringin sangat nak kawin muda macam mira.tapi family tak bagi.suh belaja dlu.
    congrats ea mira.
    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe, ada rezeki, cepat atau lambat bukan ukuran, yg penting persediaan :) Terima kasih awak :)

      Delete

..