Friday, July 20, 2012

Salam Ramadhan 1433H :)

Photobucket 

 Assalamualaikum :) 


Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak dari kami suami isteri :) 

Semoga Ramadhan kali ini lebih baik daripada yg sebelumnya.
Tingkatkan amal, tetapkan iman, perbaharui niat, pelihara anggota dan kawal nafsu.
Jaga solat 5 waktu dan jaga tarawikh, tadarus Al-Quran, dan lain2. 
Jangan malas2 bangun buat Qiamullail tau ^_^
Paling penting,jangan buat sesuatu hangat2 tahi ayam.

Fenomena kita zaman ini, first Ramadhan full masjid mcm solat Jumaat.
Bila 15 Ramadhan je, tinggal 2,3 saf je. 
Bila akhir Ramadhan?? Tepuk dada, tanya iman.
Buat biar sikit, tapi istiqamah.
Semoga segala amal ibadah kita diterima Allah. Aamiin.

"Ya Allah, ini Ramadhan kedua aku bersama suamiku. Semoga dgn rahmat-Mu, Ramadhan ini menjadi Ramadhan yang lebih baik daripada sebelumnya ketika kami masih hidup berseorangan."

p/s : Sangat bersyukur dpt menyambut Ramadhan bersama suami pd usia yg masih muda. Tak pernah terfikir akan dpt sambut Ramadhan dgn status isteri secepat ini. Rezeki Allah :) So, insyaAllah, amal ibadah pun kenalah double sbb sekarang dah berpasangan! ^_^

 Assalamualaikum.

 Entry ditaip oleh : Puan Nur Amirah Binti Hasane :) 

10 comments:

  1. Semoga Sentiasa mendapt kebahagiaan d dunia dan akhirat brsma suami dan keluarga tercinta. :)))

    ReplyDelete
  2. salam ramadhan puan mira n suami :)
    semoga mendapat berkah dari ALLAH :D

    ReplyDelete
  3. salam ramdhan mira :)
    smga puasa thun nie lbih bermakna buat mira n suami tercinta :)

    ReplyDelete
  4. salam ramadhan kareem.
    Anda boleh membuat tempahan tudung labuh, 3 segi bidang 50/60 atau purdah dan niqab. Boleh lawati di blog saya !
    http://menitikehidupansunnah.blogspot.com/2012/07/tempahan-tudung-labuhbidang-5060.html

    dan anda boleh mendapatkan harga termurah untuk nokia asha 300
    http://menitikehidupansunnah.blogspot.com/2012/07/nokia-asha-300.html

    ReplyDelete
  5. salam ramadhan untuk Mira n suami ..semoga sentiasa di berkatiNya..
    visit my blog ok..

    http://norhidayahjaffri.blogspot.com/2012/07/natural-beauty.html

    ReplyDelete
  6. salam ramadhan jgk.
    nk tnye, tp sori klau bnda ni xptut tnye.
    mntk maaf sgt, sye hormat awk so bnda ni bwat sye rse nk tnye. perlu ke tulis dpt kepujian etc kat kelulusan? tak tkut nnt org tersalah aggp? sbb awk ni kan rmai yg nk dijadikan cntoh. :)

    ReplyDelete
  7. mudah-mudahan mendapat barakah dari ilahi..

    ReplyDelete
  8. semoga mendapat barakah dari ilahi

    ReplyDelete
  9. Hi! 안녕하세요~~! please do visit our blog! we sell
    purely handmade products such as pouch,
    earrings, cards, hp strap, cute items!
    쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
    http://twinscraftlife.blogspot.com
    http://thesoaplicious.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Assalam...
    Akak nk tnya tp agak private..
    Since both of you still study, Mira dgn Muhsin merancang ke?
    Akak tnya sbb insyaAllah akak pn bakal ke arah membina Baitul Muslim n still study mcm Mira..
    Harap sgt Mira or sape2 yg berpengalaman dpt jwb..
    Tanx..=)

    ReplyDelete

..