Tuesday, October 14, 2014

Harmonee Closet ! :)

Photobucket
Assalamualaikum :)

Eh tentang apa tajuk ni?
Hehe Ok bismilllahirrahmanirrahim.
InshaAllah mira dah mulakan business kecil-kecilan jual handsocks and socks.

Eh tak kerja ke? 
Buat masa ni, sementara tunggu husband habis master, mira berbakti dulu pd ayah :) hehe Tolong uruskan klinik dulu. So, business ni inshaAllah jd part time la kiranya. Niat memg nak smbg master bulan 2 ni, tp mcm hold dulu kot. Kalau ada rezeki, baru smbg study. ehehee 


Kenapa pilih untuk buat business?
Ok, ni impian yang dah lamaaa terpendam. Giteww :p Sbb study, busy sgt so malas ambil risiko la nak start business. So, skrg dah lapang sikit inshaAllah la blh luangkan masa buat business. hee Lagipun, berniaga ni kan 9/10 kunci pada pintu rezeki. hehe 


Kenapa pilih 2 benda ni?
Sebab dua perkara ni yang orang suka sangat abaikan :( Lengan dan kaki yang wajib ditutup. 

Ramai yang tanya mira, mana nak beli handsock tu, mana nak beli stokin ni, kita nak pakai mcm tu tp susah nak cari benda2 ni. Actually mira sendiri pun susah nak cari benda2 ni, mostly semua online. Nak cari kedai lg payah. wuuu InshaAllah ada rezeki, blh la bukak kedai pulak nanti :) 

Niat utama, nak memudahkan urusan org yang nak tutup aurat. Supaya mudah kalian nak dptkan handsocks and socks ni. Second, nak ajak orang ramai sama-sama aware tentang pentingnya tutup kaki dan lengan! Jgn main2 tauu tntg kaki dgn lengan ni, kat akhirat nnt kena azab. Allahu. Nauzubillah. 

Seriously, kita nak tolong orang je. Untung tu belakang cerita la. Yg penting, dalam berniaga dpt berdakwah. Kita semua pun happy dpt tutup aurat :) Dan berkat tu sgt penting yeee. hehe

Kenapa pilih nama Harmonee Closet?
hehe ni kira mcm anak syarikat klinik ayah mira. Diambil sempena nama Poliklinik Harmoni. So, sebagai anak mithali kena la amek berkat ayah. Haha

Mira akan start dekat instagram dulu tau. Boleh laa usha instagram @harmoneecloset untuk tau lebih details and buat order :) 


Official instagram Harmonee Closet :) 

Alhamdulillah, semalam (13 October 2014) adalah official launching Harmonee Closet ! 

So, mira ada buat special offer sempena official launching ig shop mira sampai 11.59pm 14 Oktober! Tapi sbb lambat update dkt blog and alhamdulillah ramai yang dah place order since semalam, so rasa mcm nak extend lg tarikh offer! 

InshaAllah last offer 11.59 pm 15 Oktober 2014! haaaa, apa lagi grab fast okay muslimah kesayangan sekalian! :) Oh, untuk para akhi sekalian pun boleh je beli, belikan utk hadiah para isteri, ibu, kakak adik. hehe Moga dpt juga sahamnya dekat akhirat sana :)

Yang mana satu pilihan kalbu :) 

Handsock dwitone yg memg super duper best, warna pun cantik2 :) Pilih2. haha

Dengan bermotokan:
Jom jadi muslimah kesayangan Ilahi ! Moga2 usaha kecil ini diberkati.

Terima kasih pada yang support mira, and yang dah place order semua. Moga Allah merahmati kalian. Semoga dipermudahkan segala urusan kita semua. Dan semoga dipermudahkan urusan kita untuk bermuamalat kelak! InshaAllah. 

Happy muamalat ya ukhti wa akhi ! :) 

Assalamualaikum.
Entry ditaip oleh : Puan Nur Amirah Binti Hasane :)

3 comments:

  1. Bismillah

    cantik dan comel handsocks and socks.
    tahniah Mira, moga berjaya dunia akhirat.
    saya mendoakan kebahagian kalian dunia akhirat. smile always.

    free-free jom singgah baca blog saya: www.carehappytips.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee Alhamdulillah. Terima kasih awak atas doa :) InshaAllah. heee Awak jugak ye :)

      Moga dipermudahkan segala urusan :)

      Delete
  2. assalamualaikum mira,
    saya fiza,umur kite sebaya...
    saya sllu mengikuti perkembgan awak dari semasa ke semasa.,..
    part plg saye suke dalam blog awk adalah perkhwinan awak..
    sgt sweet n saya rse xsaba plk nk kwen...hihihih
    doakan ibubapa saya terbuka aty untk menerima psgan sye ye mira..
    saya dah follow awk di istagram, saya hrp mira follow saya blik. ig:firulias...
    saya pon berniaga mcm awak..
    doakan pernigaan saya berjya seperti awak...

    wasaalam :)

    ReplyDelete

..