Wednesday, October 8, 2014

Reception MUHSIN + AMIRAH :)

Photobucket
Assalamualaikum :)

Alhamdulillah, genap 27 September 2014 bersamaan 02 Zulhijjah 1435H, Sabtu telah berlangsungnya walimatul urus Muhsin & Mira yang bertempat di rumah Mira :) After 3 years, akhirnya berlangsung jugak majlis kami sampai orang pun taktau nak wish apa. hiks. Pada yang taktau, kitorg nikah umur 19 tahun, lepas tu smbg degree 3 tahun, then barulah buat majlis besar ni lepas habis study :) Syukur dipanjatkan pada yang Esa, majlis berlangsung dengan lancar, cuaca pun elok, tetamu pun alhamdulillah ramai yang hadir bagi memeriahkan majlis. 

Mostly yang datang ramai kawan2 mama and ayah, kawan2 kitorg semua dkt U ramai tak dpt datang. sobss. Dah expect dah masa pilih tarikh sbb budak2 U baru masuk 2 minggu cmtu, heee takkan nak balik semula kan. wuuu Tp Allah dah gerakkan hati pilih tarikh tu, kita on je laa. InshaAllah ada hikmah :) 

Pada hari kejadian segalanya bertemakan "PINK". ahakss Forever my favourite colour :) Tq suami sbb tak kisah. ngeee~ So, ni serba sedikit gambar masa resepsi hari tu. Total gmbr dalam 2k ++. Pening nak tgk. haha Ni apa yg sempat update je la. hiks So, semua gambar adalah fully from photographer yang mira hire; GAMBARWAJAH PHOTOGRAPHY. Gambar2 semua memg osem. Sukaaaa! heee Boleh usha fb diorg k. 

Alhamdulillah, that day memg osem. Asyik gelakk je seharian. Lg2 dpt photographer gila2, memg tgk semua gmbr semua gmbr gelak. haha Mana taknya, mcm2 shot diorg suruh buat. haha Yg bestnya guest semua layan jeee :D Best bila tgk semua org enjoy masa wedding day hari tuu :) 

So, as request, moh le kita layan gambar2 ye. heee

  Semoga mahligai cinta yang dibina ini berkekalan sampai syurga :)

Baju resepsi. Baju ni baju sendiri, beli kain, buat jubah, beli lace dgn beads, bagi butik jahitkan lace dgn beads, and taraaa jadinya baju resepsi ni. hehe

Pelamin favourite off white theme, kasut wedges rendah segera RM35 sbb i dont wear high heels, door gifts idea osem mama ayah tp bercinta nak buat hiks, guest book cantik from Pastel Creative :)

Preparations :) 

Cinta dari syurga :) 

 the KING & the QUEEN! :)

my definition of HAPPINESS! :D

haha i love this pictures! Comel sgt semuaa. Family-in-law in action :) 
Incomplete family potrait, sorg adik ipar tak sihat and arwah angah that'll never be in the photo again :'( We miss you.. Al-Fatihah..

SIBLINGS-in-law! haha memg keje gelak saja la hari tuu. heee 

Family husband. Ni suku kot. haha Yg lain ada dekat luar mls nk masuk. Kalau semua ada, mau tak muat masuk gmbr. heee

the SIBLINGS! :) 

MOTHER of the king! hehe Maktokkk, we love youu! :*

Cake of the day. Tetiba je ada on that day. haha Kemahen 3 tingkat, every layer lain2 perisa, coklat orange strawberry. 

Makan berdamai :) Makan pun asyik dok bergelak. haha Ni bukan rasa malu dah, rasa kelakar je kena buat mcm2. haha Maklumlah, 3 tahun dah. keke

hahaha layankan je laaa

ummi and uwan :* 

Outdoor photoshoot. Tgk, kereta buruk gak jadi pilihan. haha 

Cause i'm your lady, and you're my man :*

Hold my hand and together we'll enter Jannah :) 

haha ni kes buli suami :p

"Marriage lets you annoy one special person for the rest of your life". haha

Tengok la ni, ni lg kejam. haha Kes balas dendam ni. haha 

Subhanallah aku mencintainya
Subhanallah aku menyayanginya
Dari ufuk timur hingga ke barat
Selalu dihatiku 

Terima kasih banyak-banyak pada sesiapa yang tak putus-putus doakan kami dari nikah 3 tahun lepas. hehe And tq bnyk2 pada yang sudi hadir majlis hari tu. Maaf atas segala kekurangan sepanjang majlis. Yang baik itu datangnya dari Allah dan yang buruk itu datangnya dari diri kami sendiri.

Ok, till here, jumpa lg dekat post akan dtg :)

Assalamualaikum.

Entry ditaip oleh : Puan Nur Amirah Binti Hasane :)

20 comments:

  1. Assalamualaikum..nice entry kak mira ^_^ lagu apa ni?best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam :) Thank you dear :D

      Ni lagu indahnya cintaku nicky tirta feat vanessa.

      Delete
  2. assalamualaikum..solekan sendiri ke kak mira?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Tak la, akk tak pandai solek2 ni. haha

      Amek andam, tp request kat dia nak solekan yg nipis and look natural. heee

      Delete
  3. assalamualaikum kak mira.. semoga berbahagia selalu dgn suami tercinta, insyaAllah hingga ke syurga hendaknya.. amiin. suka baca entri kak mira. simple dan humble je. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Alhamdulillah, tq atas doa :)

      Delete
  4. Alhamdulillah..cantik dan berseri2 mira..lama tak jumpa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe alhamdulillah :) Tu laa, lama tak jumpa kak aini. Anak dah 3 dah akak. wuu Doakan mira pulak after this. heee

      Delete
  5. Assalamualaikum mira & muhsin.
    Salam perkenalan. :)
    Sebenarnya saya tidak ingat bagaimana saya mula membaca blog ini, tapi sejak mula saya baca saya terus ikuti perkembangan mira dan muhsin. :)
    Saya senang membaca blog mira yang mempunyai cara penulisan yang tersendiri.
    Doa saya semoga mira dan muhsin dirahmati Allah dan bahagia selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam.
      Salam perkenalan darikami :)
      Alhamdulillah, suka dgr awak suka baca blog kami yg tak seberapa ni :)
      InshaAllah, tq atas doa yg dihulur.
      Moga2 awak pun sentiasa dlm rahmat Allah :)

      Delete
  6. alolo comelnyaaa kak mira.. tahniah kak.. semoga kekal ke syrga.... nak tgk baby plak lepas ni :p,... tahniah sekali lagi walaupun dah 3 tahun... lawa sangat akak.. nampak berseri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe alhamdulillah, syukran dear :)

      doakan yeee. Kalau ada rezeki, coming soonn la tu. haha

      Delete
  7. Assalam mira :)
    kita sebaya, suka tgk mira.
    Moga bahagia hingga ke syurga Allah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalamdear :)
      Heee alhamdulillah, terima kasih atas doa dear.
      Moga awak pun bahagia sentiasa :D

      Delete
  8. suka baca blog akak, so sweeet akak dengan zauj. heee. jeles pun de nieee. :)
    semoga berbahagia sampai jannah yee akak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe alhamdulillah.Tq dik :) hehe
      Eh jgn la jeles2.haha InshaAllah someday your turn pulak ye :D
      InshaAllah, terima kasih atas doa tu syg :*

      Delete
  9. subhanALLAH ..seronok nengoknye..semoga berkekalan until jannah InshALLAH dan dkurniakan zuriat yang soleh solehah..amin2
    sekian lama menunggu akhirnya ade gak entry baru.. (^_^)v

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe alhamdulillah. Tq syg atas doa :* Aamiin. heee
      Moga doa2 yg baik tu berbalik pd awak juga ye :)

      Delete
  10. Dear Miera,

    amek bridal mne yer.. trme ksih klw sudi brkongsi. sy pon x lme lg jugk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf lambat :( Terlupa nak reply.Sobs

      Mira amek klasik andaman Kota Tinggi untuk pelamin and meja makan beradab. heee

      Delete

..